Bio Kontrast

Vad är Bio Kontrast?

 • Bio Kontrast är filmer som ger mer av världen till oss. Bio Kontrast är ett komplement till det ordinarie bioprogrammet.
 • Bio Kontrast är sevärda filmer utanför Hollywoods mittfåra, oftast från andra länder än USA. Filmintresserade i Emmaboda kommun får påverka vad som visas.

  Våren 2020

  Här är filmerna och vårens datum – mer info om respektive film nedan.
  Alla filmer är på torsdagar, start kl 19.00, pris 80 kr. Gratis filmfika finns från kl 18:30, ta med en kompis och berika livet!
  1) Yao -23 januari
  2) I Guds namn -13 februari
  3) Gud finns, hennes namn är Petrunya – 12 mars
  4) Parasit – 16 april

  Dessutom kommer följande filmer i det ordinarie programmet i vinter:
  ”Porträtt av en kvinna i brand” – onsdag 12/2 kl 19.00
  ”Emma” – söndag 16/2 kl 19.00
  Hurra, vad bra!

  Välkomna önskar Emmaboda Bio Kontrast,

   

  YAO (Frankrike, 103 min) Yao är en pojke som älskar böcker och äventyr. En dag ger han sig av från sin by i norra Senegal och reser över hela landet för att få träffa sin idol Seydo Tall, en skådespelare på besök i sitt hemland. De båda ger sig av till pojkens hemby, och på denna äventyrliga resa inser Seydo att han är på väg att hitta sina egna rötter.

  I GUDS NAMN (Frankrike, 137 min) Filmen skildrar en pedofilskandal i Frankrike. En man som blev utnyttjad som ung av en präst får reda på att denne fortfarande jobbar med barn. Han och två andra av prästens offer bestämmer sig för avslöja sanningen och föra fram sin börda i ljuset. Konsekvenserna av detta visar sig inte lämna någon oskadd.

  GUD FINNS, HENNES NAMN ÄR PETRUNYA (Nordmakedonien, 100 min) Varje år i en stad i Makedonien är det tradition att en präst kastar ett stort träkors i floden. Den som lyckas fånga det garanteras lycka och välgång, och hundratals män kastar sig i vattnet. Denna gång även en kvinna och hon lyckas ta korset före alla andra. Reaktionerna blir våldsamma, men hon står på sig och vägrar lämna korset ifrån sig.

  PARASIT (Sydkorea, 132 min) En skarp komedi fylld med svart humor och skarpa vändningar. Den arbetslösa Ki‐teak och hans familj hankar sig fram i tillvaron med list och påhittighet. Sonen får jobb som privatlärare i en rik familj. En efter en nästlar de sig in i det rika hemmet. Lögnerna blir fler och fler och till slut är situationen helt utom kontroll.

   

   

   

  Adress: Nygatan 8, Emmaboda
  Tel: 0471-489 50
  Öppettider 08.00 - 17.00 måndag till fredag

  © Copyright 2015
  Emmaboda Folkets Hus