Bio Kontrast

Vad är Bio Kontrast?

 • Bio Kontrast är filmer som ger mer av världen till oss. Bio Kontrast är ett komplement till det ordinarie bioprogrammet.
 • Bio Kontrast är sevärda filmer utanför Hollywoods mittfåra, oftast från andra länder än USA. Filmintresserade i Emmaboda kommun får påverka vad som visas.

  Hösten 2017

  Välkommen till höstens Bio Kontrastfilmer på Emmaboda Bio! Efter omröstningen på filmtrailerkvällen så har vi fått bekräftade datum av Odd.

   14 sep – Elle

  12 okt – Imorgon börjar allt

  16 nov – Kollektivet

  14 dec – Tulpanfeber

  Alla filmer börjar kl 19.00
  Gratis filmfika från kl 18.30
  Välkommen, Bio Kontrast gör livet nyansrikare!

   14/9, ELLE  (Frankrike, 2 h och 10 min)

  Michèle blir angripen i sitt hem av en okänd angripare som förändrar hennes liv för alltid. När hon beslutsamt spårar upp mannen, dras båda in i ett rafflande spel som när som helst kan spåra ur.

   12/10,  IMORGON BÖRJAR ALLT  (Frankrike, 1 h och 58 min)
  Samuel, en man vars bekymmerslösa liv på Franska Rivieran vänds upp och ner när Kristin, som han haft en kortare romans med, plötsligt dyker upp och presenterar honom för deras nyfödda dotter Gloria.

  Kristin överlämnar Gloria med varm hand i hans vårdnad.

   16/11 , KOLLEKTIVET  (Danmark, 1 h och 52 min)

  För akademikerparet Erik och Anna börjar kollektivboendet som en dröm. Tillsammans med sin dotter Freja smälter den lilla familjen in i vänskapen och den allomslutande gemenskapen under ett och samma tak.

  Men när Eriks unga älskarinna tillåts flytta in i kollektivet rubbas balansen, och verkligheten tränger sig på med hot om konflikt och splittring.

   14/12 , TULPANFEBER  (USA och Storbritannien, 1 h och 47 min)

  I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika – och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia.

  Vi ber om hjälp med att turas om att vara fikavärd.
  Vi ersätter för utlägg mot kvitton.
  Hör av dig om du kan ordna någon av kvällarna i höst!


  För de som vill fortsätter vi pröva kort filmeftersnack ute i foajén!
  Tack till ABF för fortsatt stöd till verksamheten!

  Välkommen!
  Bio Kontrast genom Ola

  Adress: Nygatan 8, Emmaboda
  Tel: 0471-489 50
  Öppettider 08.00 - 17.00 måndag till fredag

  © Copyright 2015
  Emmaboda Folkets Hus