Bio Kontrast

Vad är Bio Kontrast?

 • Bio Kontrast är filmer som ger mer av världen till oss. Bio Kontrast är ett komplement till det ordinarie bioprogrammet.
 • Bio Kontrast är sevärda filmer utanför Hollywoods mittfåra, oftast från andra länder än USA. Filmintresserade i Emmaboda kommun får påverka vad som visas.

  Våren 2018

  Välkomna till ett gäng spännande filmer från Frankrike, Italien, Sverige/Burkina Faso, Storbritannien/USA!
  Som vanligt startar filmerna kl 19.00 i Emmaboda Bio
  Samma biljettpris 80 kr också för 2018!
  Gratis filmfika i biofoajén från kl 18.30, tack vare fortsatt stöd av ABF!

  Fikavärd är klart för torsdag 18/1.  Söker värdar till övriga tillfällen.
  18/1 – Kvinnan från Brest
  15/2 – Galna av lycka
  15/3 – Ouaga girls
  12/4 – The killing of a sacred deer

  Beskrivningar av filmerna nedan:

  1. KVINNAN FRÅN BREST (Frankrike, 2 tim)
   På ett sjukhus i Brest upptäcker en lungspecialist kopplingar mellan en mängd tvivel-aktiga dödsfall och ett av staten godkänt preparat för diabetiker. Ingen vill lyssna på hennes varningar och hon går då vidare med sina undersökningar på egen hand. Avslöjandena skakade om läkemedelsindustrin i Frankrike och tvingade fram nya rutiner.
  2. GALNA AV LYCKA (Italien, 2 tim)
   En varm och humoristisk historia om en oväntad vänskap mellan två kvinnor som befinner sig på ett mentalsjukhus i Toscana. Enligt expertisen där är de helt galna, men ute i samhället bland dem vi anser som friska människor ter de sig tämligen normala.
  3. OUAGA GIRLS (Sverige, 1 tim 23 min)
   En grupp unga kvinnor går på bilmekanikerskola i Ouagadougou, huvudstad i Burkina Faso, där arbetslösheten är mycket hög. De befinner sig i det svåra skede i livet där drömmar och önskningar ställs mot samhällets förväntningar på vad en kvinna ska vara. Regissören Theresa Traore Dahlberg är uppvuxen både i Burkina Faso och på Öland.
  4. THE KILLING OF A SACRED DEER (Storbritannien/USA, 2 tim)
   Den framgångsrike kirurgen Steven tycks ha allt, inte minst sin familj med hustrun Anna och de två barnen Kim och Bob. Han ha samtidigt en god vän i den 16-årige Martin, som ibland dyker upp på hans jobb och som bjuder hem honom till sin ensamstående mor. Martin verkar ha en hållhake på Steven, vilket utgör ett hot mot hela hans familj. En ovanlig och krypande thriller.Beskrivningar av filmerna, se bifogad fil.

   Ta med en kompis och gå på bio, Bio Kontrast ger livet fler nyanser!
   Välkommen, Emmaboda Bio Kontrast
   Genom Ola, Ingrid och Åsa

  Adress: Nygatan 8, Emmaboda
  Tel: 0471-489 50
  Öppettider 08.00 - 17.00 måndag till fredag

  © Copyright 2015
  Emmaboda Folkets Hus