Bio Kontrast

Vad är Bio Kontrast?

 • Bio Kontrast är filmer som ger mer av världen till oss. Bio Kontrast är ett komplement till det ordinarie bioprogrammet.
 • Bio Kontrast är sevärda filmer utanför Hollywoods mittfåra, oftast från andra länder än USA. Filmintresserade i Emmaboda kommun får påverka vad som visas.

  Våren 2019

  Välkommen till vintern/vårens program av Bio Kontrastfilmer på Emmaboda Bio efter röstning och filmsättning. Ta med en kompis och gå på dessa filmer som garantera ger livet mer nyanser. Alla filmer startar kl19:00, gratis filmfika och småprat från kl 18:30.
  17/1 “Cold War”
  14/2 “Under Sanden”
  14/3 “Nothing like a Dame”
  11/4 ”Lady Bird

  17/1 – COLD WAR (Polen/Frankrike 1 tim 28 min)
  En svindlande kärlekshistoria mellan en musiker och en sångerska, mot en bakgrund av 50-talets kalla krig. Kärleken och musiken förenar dem, men förhållandet försvåras av skillnader i såväl deras bakgrund som temperament.

  14/2 UNDER SANDEN (Danmark/Tyskland, 1 tim 40 min)
  I maj 1945 förs en grupp unga tyska krigsfångar till Danmark. De riskerar varje dag sina liv under uppdraget att desarmera 2 miljoner minor som under kriget grävts ner av nazisterna längs den danska västkusten. Gruppen leds av en dansk sergeant som i likhet med många av sina landsmän känner ett stort hat mot tyskarna efter 5 års ockupation. Filmen bygger på verkliga händelser.

  14/3 NOTHING LIKE A DAME (Storbritannien, 1 tim 24 min)
  Vi bjuds in till ett samtal mellan fyra skådespelargiganter: Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright och Maggie Smith. Det blir ett samtal fyllt av anekdoter och insikter, och om vänskap som sträckt sig över ett halvt sekel.

  11/4 LADY BIRD (USA, 1 tim 33 min)
  Utspelar sig i Kalifornien och skildrar ett turbulent förhållande mellan en mor och hennes tonårsdotter. Mamman jobbar hårt för att hålla familjen på fötter efter att hennes man förlorat sitt jobb.

  Fortsatt samma låga biljettpris 80 kr för filmen och fortsatt gratis filmfika före filmen kl 18:30. Våra evenemang sker med stöd av ABF.

  Vi tackar för fortsatt stöd!
  Välkommen!

  Adress: Nygatan 8, Emmaboda
  Tel: 0471-489 50
  Öppettider 08.00 - 17.00 måndag till fredag

  © Copyright 2015
  Emmaboda Folkets Hus