Bio Kontrast

Vad är Bio Kontrast?

 • Bio Kontrast är filmer som ger mer av världen till oss. Bio Kontrast är ett komplement till det ordinarie bioprogrammet.
 • Bio Kontrast är sevärda filmer utanför Hollywoods mittfåra, oftast från andra länder än USA. Filmintresserade i Emmaboda kommun får påverka vad som visas.

  Hösten 2019

  Här är filmerna och höstens datum – mer info om respektive film nedan.
  Alla filmer är på torsdagar, start kl 19.00, pris 80 kr. Gratis filmfika finns från kl 18:30, ta med en kompis och berika livet!
  12 september: Ut och stjäla hästar
  10 oktober: Shoplifters
  14 november: De osynliga
  12 december: Flykten från DDR

  Ut och stjäla hästar: Norge 2019, 2,03 h, regi: Hans Peter Morland
  Efter mer än femtio år i Sverige flyttar änklingen Trond år 1999 tillbaka till Norge, nära den plats vid gränsen mellan brödraländerna där han 1948 upplevde en sommar som han helst vill glömma. Han var då 15 år och upplevde en sommar med död och svek då ett barn skjöts ihjäl och hans far lämnade familjen för en annan kvinna. Hans önskan är nu att få vara helt ensam och helst inte träffa någon alls, inte ens sin dotter. Med Stellan Skarsgård.

  Shoplifters: Japan 2018, 2,01 h, regi: Hirokazu Kore-eda
  Efter en av sina snattningsrundor tillsammans med sin son upptäcker Osamu en ensam flicka som står och fryser i kylan. De tar hand om henne och släpper in henne i sin familj. En familj som trots att de är fattiga och knappt har mat för dagen ser till att må bra tillsammans. Men en oväntad händelse avslöjar gömda hemligheter och sätter deras sammanhållning på hårda prov.

  De osynliga: Frankrike 2019, 1,42 h, regi: Louis-Julien Petit
  L’Envol, ett center för hemlösa kvinnor, har efter ett politiskt beslut fått stängas ner. Detta eftersom kommunen anser att den inte längre kan ”fortsätta spendera utan resultat”, och socialarbetarna har endast tre månader på sig att till varje pris hjälpa de hemlösa kvinnorna tillbaka in i samhället.

  Flykten från DDR: Tyskland 2018, 2,05 h, regi: Michael Herbig
  Handlar om de östtyska familjerna, Strelzyk och Wetzel, som i hemlighet ägnade sin tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong i hopp om att försöka fly från diktaturens DDR.

  Välkomna önskar Emmaboda Bio Kontrast,

   

   

   

  Adress: Nygatan 8, Emmaboda
  Tel: 0471-489 50
  Öppettider 08.00 - 17.00 måndag till fredag

  © Copyright 2015
  Emmaboda Folkets Hus