Bio Kontrast

Vad är Bio Kontrast?

 • Bio Kontrast är filmer som ger mer av världen till oss. Bio Kontrast är ett komplement till det ordinarie bioprogrammet.
 • Bio Kontrast är sevärda filmer utanför Hollywoods mittfåra, oftast från andra länder än USA. Filmintresserade i Emmaboda kommun får påverka vad som visas.

  Hösten 2018

  Höstens filmdatum är: 13/9, 11/10, 15/11 och 13/12.
  Alltid torsdagar, gratis filmfika från kl 18.30 och sedan filmstart kl 19.00!
  Biljettpris 80 kr/person även i höst.

  Torsdag 13/9 – Faces Places:
  Frankrike, 2017, dokumentär. Tid: 1,29h.
  88-åriga Agnes Varda är en fotojournalist och en viktig person i filmrörelsen den franska nya vågen, där hon även var den enda kvinnan som slog igenom. Den mystiske JR arbetar med att göra street art, stora porträtt i papper som klistras fast på fasader. Dessa två udda karaktärer reser runt på den franska landsbygden i en liten lastbil som innehåller en fotostudio och är målad som en kamera för att fotografera människor.

  Torsdag 11/10  – Three billboards outside Ebbing Missouri
  USA 2017, drama. Tid: 1,55h
  Mildred Hayes, en förtvivlad mor och frustrerad över den lokala polisens brist på framsteg i att hitta hennes dotters mördare, tar saken i egna händer. Hon ställer stadens högt aktade polischef mot väggen på ett kontroversiellt sätt, genom att sätta upp stora reklamskyltar med ett budskap direkt riktat mot honom. Det blir en kamp mellan Mildred och den lokala polisen i Ebbing.

  Torsdag 15/11 – Cést la vie:
  Frankrike 2017,  komedi.  Tid:1,56 h.
  Max  är en något utarbetad  bröllopsplanerare med eget företag och en handfull anställda som har en stor fest på gång på ett slott någonstans utanför Paris. Filmen utspelas under ett knappt dygn och vi får följa just Max och hans medarbetare i förberedandet och utförandet av bröllopsfesten. Det blir en hel del oväntade intriger bland de inblandade och allt löper inte riktigt som planerat. Fast å andra sidan… kärlek har väl aldrig gått att planera.

  Torsdag 13/12- Whitney:
  Storbritannien 2018, dokumentär. Tid: 2 h.
  I denna dokumentär om Whitney Houston bidrar hennes familj, vänner och samarbetspartners till ett generöst och intimt porträtt av en världsstjärna som levde ett stort men för kort liv. ”Whitney” innehåller ljud- och videomaterial från hennes karriär som aldrig tidigare visats.

  Gratis fika och lågt biljettpris tack vare fortsatt stöd av ABF.

   

  Adress: Nygatan 8, Emmaboda
  Tel: 0471-489 50
  Öppettider 08.00 - 17.00 måndag till fredag

  © Copyright 2015
  Emmaboda Folkets Hus